Alex Proyas Trivia

Every Alex Proyas trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Alex Proyas questions and answers

  1. What is the name of the doctor who helps John Murdoch in Dark City?

    Answer: Dr. Daniel Schreber

    From Neo-Noir Settings

  2. Who directed the neo-noir film Dark City?

    Answer: Alex Proyas

    From Neo-Noir Settings

  3. What is the name of the company that manufactures the robots in I, Robot?

    Answer: U.S. Robotics

    From The Three Laws of Robotics

  4. What is the name of the AI that controls the robots in I, Robot?

    Answer: VIKI

    From Robots and AI

  5. Which actress played the role of Emma Murdoch/Anna in Dark City?

    Answer: Jennifer Connelly

    From Neo-Noir Settings

  6. What is the second law of robotics according to Isaac Asimov's Three Laws of Robotics?

    Answer: A robot must obey orders given it by human beings

    From The Three Laws of Robotics

  7. Which actor played the character Detective Del Spooner in I, Robot?

    Answer: Will Smith

    From The Three Laws of Robotics

  8. In I, Robot, what is the name of the scientist who is murdered?

    Answer: Dr. Alfred Lanning

    From Robots and AI

All Alex Proyas quizzes