Anne Rice's Vampire Chronicles Trivia

Every Anne Rice's Vampire Chronicles trivia quiz on PopQ: 46 quizzes in Books and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Anne Rice's Vampire Chronicles questions and answers

  1. What is Akasha's primary power in the Vampire Chronicles?

    Answer: Control over other vampires

    From Akasha

  2. What is the nature of Amel's existence in Prince Lestat?

    Answer: He is incorporeal

    From Amel

  3. What is the name of the village where Nicolas de Lenfent and Lestat grew up?

    Answer: Auvergne

    From Nicolas de Lenfent

  4. Who is Amel in Anne Rice's Vampire Chronicles?

    Answer: A spirit

    From Amel

  5. Who does Gabrielle de Lioncourt leave Lestat for?

    Answer: No one, she chooses solitude

    From Gabrielle de Lioncourt

  6. What is Mael's primary role in The Vampire Lestat?

    Answer: Guardian of Those Who Must Be Kept

    From Mael

  7. What is the name of the theater where Louis meets a group of vampires in Paris?

    Answer: Théâtre des Vampires

    From Louis de Pointe du Lac

  8. What is Gabrielle's profession before becoming a vampire?

    Answer: Noblewoman

    From Gabrielle de Lioncourt

All Anne Rice's Vampire Chronicles quizzes