Arthurian Legend Trivia

Every Arthurian Legend trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Arthurian Legend questions and answers

  1. In Excalibur, who is Arthur's most trusted knight?

    Answer: Lancelot

    From King Arthur's Sword

  2. Who directed the 1981 film Excalibur?

    Answer: John Boorman

    From King Arthur's Sword

  3. What is the name of the magical realm that Merlin is banished to in the series?

    Answer: The Crystal Cave

    From Camelot

  4. What is the name of the dragon who guides Merlin in the series?

    Answer: Kilgharrah

    From Camelot

  5. In Camelot (2011), who is the father of Arthur?

    Answer: Uther Pendragon

    From The Round Table

  6. What is the name of the magical creature that Merlin becomes friends with in Merlin?

    Answer: Freya

    From Excalibur

  7. What is the name of the kingdom where Arthur rules in Merlin?

    Answer: Camelot

    From Excalibur

  8. In most Avalon games, what is the nature of Merlin's connection to Avalon itself?

    Answer: He is bound to or serves as its protector

    From Merlin's Role in Avalon

All Arthurian Legend quizzes