Avatar Trivia

Every Avatar trivia quiz on PopQ: 18 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Avatar questions and answers

  1. In Avatar (2009), what valuable mineral are humans mining on Pandora?

    Answer: Unobtanium

    From The Na'vi

  2. Who is the only character shown to use Energybending?

    Answer: Aang

    From Bending Abilities

  3. What is the name of the large, herbivorous creatures that resemble Earth's rhinoceros?

    Answer: Hammerhead Titanothere

    From Pandoran Wildlife

  4. What is the name of the large, dragon-like creatures in Avatar?

    Answer: Thanator

    From Pandoran Wildlife

  5. What is the name of the final boss in James Cameron's Avatar: The Game?

    Answer: Quaritch's AMP Suit

    From The Na'vi

  6. Who teaches Korra metalbending?

    Answer: Suyin Beifong

    From Korra's Journey

  7. What is Parker Selfridge's fate in Avatar: The Game?

    Answer: It's not explicitly shown

    From Parker Selfridge

  8. What is the name of the mineral that humans are mining in the game?

    Answer: Unobtanium

    From The Na'vi

All Avatar quizzes