Chernobyl Trivia

Every Chernobyl trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Chernobyl questions and answers

  1. What was the name of the firefighter who was one of the first responders to the Chernobyl disaster?

    Answer: Vasily Ignatenko

    From The Aftermath of Chernobyl

  2. In the series, what was the initial reading on the dosimeter after the explosion?

    Answer: 3.6 Roentgen

    From Nuclear Disaster

  3. What was the name of the firefighter who first responded to the Chernobyl disaster in the series?

    Answer: Vasily Ignatenko

    From Nuclear Disaster

  4. What was the immediate death toll of the Chernobyl disaster, as stated in the series?

    Answer: 31

    From The Chernobyl Disaster

  5. What specific design flaw in the RBMK reactor is highlighted in the series?

    Answer: Positive void coefficient in RBMK design

    From The Chernobyl Disaster of 1986

  6. What year was the HBO miniseries Chernobyl released?

    Answer: 2019

    From The Chernobyl Disaster

  7. What was the initial death toll reported by the Soviet Union after the Chernobyl disaster?

    Answer: 2

    From The Bunker Scene

  8. What type of reactor was at the Chernobyl plant?

    Answer: RBMK

    From The Chernobyl Disaster

All Chernobyl quizzes