Christopher Nolan Trivia

Every Christopher Nolan trivia quiz on PopQ: 28 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Christopher Nolan questions and answers

  1. What earlier film did Warner Bros. build on when prioritizing a sequel?

    Answer: Batman Begins

    From The Dark Knight (2008) Production

  2. What is the main character's condition in Memento?

    Answer: Anterograde Amnesia

    From Non-linear Narrative

  3. Who directed the movie Interstellar (2014)?

    Answer: Christopher Nolan

    From Space Exploration

  4. Which city was a primary filming location for Gotham's street scenes?

    Answer: Chicago

    From The Dark Knight (2008) Production

  5. What is the twist regarding the murder case in Insomnia?

    Answer: The victim was shot by her boyfriend

    From Detective Dormer

  6. Which studio is set to release the film in the U.S.?

    Answer: Universal Pictures

    From Christopher Nolan Practical Effects Approach

  7. What is the name of the organization that the Protagonist works for in Tenet?

    Answer: Tenet

    From Time Manipulation

  8. Who played the role of Detective Dormer in Insomnia?

    Answer: Al Pacino

    From Detective Dormer

All Christopher Nolan quizzes