Chuck Berry Trivia

Every Chuck Berry trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Music. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Chuck Berry questions and answers

  1. What ranking did Johnny B. Goode achieve on Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time?

    Answer: 7th

    From Johnny B. Goode

  2. Who played the piano on the original recording of Johnny B. Goode?

    Answer: Lafayette Leake

    From Johnny B. Goode

  3. Which artist cited Chuck Berry as a major influence on his talking blues style?

    Answer: Bob Dylan

    From The Influence of Rockabilly

  4. What genre is the song Johnny B. Goode?

    Answer: Rock 'n' Roll

    From Johnny B. Goode

  5. What is the 'country boy' in 'Johnny B. Goode' able to do?

    Answer: Play the guitar like ringing a bell

    From The Birth of Rock 'n' Roll

  6. Who was the original artist of 'Johnny B. Goode'?

    Answer: Chuck Berry

    From The Birth of Rock 'n' Roll

  7. Which famous movie featured Johnny B. Goode in a pivotal scene?

    Answer: Back to the Future

    From Johnny B. Goode

  8. What instrument does Johnny play in Johnny B. Goode?

    Answer: Guitar

    From Johnny B. Goode

All Chuck Berry quizzes