Donkey Kong Trivia

Every Donkey Kong trivia quiz on PopQ: 12 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Donkey Kong questions and answers

  1. In Donkey Kong Country, which character cannot jump as high in the mine cart levels?

    Answer: Donkey Kong

    From Mine Cart Levels

  2. What is the name of the Kremling enemy that can jump high in Donkey Kong Country?

    Answer: Krusha

    From Kremlings

  3. What is the name of the elderly Kong who gives advice in Donkey Kong Country?

    Answer: Cranky Kong

    From Barrel

  4. In Donkey Kong 64, which Kong has the ability to lift heavy objects?

    Answer: Chunky Kong

    From Banana Hoard

  5. In the original Donkey Kong game, what is the name of the character who tries to rescue Pauline?

    Answer: Mario

    From Barrel Throwing

  6. In Donkey Kong Country Returns, which Tiki Tak Tribe boss is fought in the Ruins world?

    Answer: Stu

    From Tiki Tak Tribe

  7. What is the name of the parrot who helps Donkey Kong in Donkey Kong Country?

    Answer: Squawks

    From Donkey Kong

  8. In DKC2, what ability does Dixie Kong use to hover in the air?

    Answer: Helicopter Spin

    From Dixie Kong's Abilities

All Donkey Kong quizzes