Downton Abbey Trivia

Every Downton Abbey trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Downton Abbey questions and answers

  1. What specific horticultural challenge does Mr. Carson discuss with the gardening staff?

    Answer: Maintaining heritage varieties

    From The Gardens of Downton Abbey

  2. What is the name of the Crawley family's butler?

    Answer: Mr. Carson

    From The Crawley Family

  3. Who is the heir to Downton Abbey after the death of James and Patrick Crawley?

    Answer: Matthew Crawley

    From British Aristocracy

  4. In Downton Abbey, who does Lord Grantham appoint as his heir?

    Answer: Matthew Crawley

    From Lord Grantham

  5. Who is the eldest daughter of the Crawley family in Downton Abbey?

    Answer: Lady Mary Crawley

    From British Aristocracy

  6. What is the name of the estate the Marquess of Hexham inherits?

    Answer: Brancaster Castle

    From The Marquess of Hexham

  7. Which secondary character takes an unexpected interest in propagating orchids?

    Answer: Tom Branson

    From The Gardens of Downton Abbey

  8. What is the name of the walled garden area featured prominently in the show?

    Answer: The rose garden

    From The Gardens of Downton Abbey

All Downton Abbey quizzes