Europa Universalis Trivia

Every Europa Universalis trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Europa Universalis questions and answers

  1. What is the name of the mechanic that allows you to control your heirs in Europa Universalis IV?

    Answer: Disinherit

    From Historical Strategy

  2. Which DLC introduced the ability to play as a Native American tribe in Europa Universalis IV?

    Answer: Conquest of Paradise

    From Historical Strategy

  3. In Europa Universalis III, which technology group does Ming start in?

    Answer: Chinese

    From World Conquests

  4. In Europa Universalis IV, what is the name of the mechanic that simulates historical events?

    Answer: Event

    From Ironclad Decision-Making

  5. Which nation is considered the hardest to play in Europa Universalis IV?

    Answer: Ryukyu

    From Historical Nations

  6. What is the name of the expansion that focuses on the Middle East and India?

    Answer: Cradle of Civilization

    From Ironclad Decision-Making

  7. What is the maximum number of years a game can last in Europa Universalis IV?

    Answer: 377

    From Historical Nations

  8. What is the name of the in-game currency in Europa Universalis IV?

    Answer: Ducats

    From Historical Strategy

All Europa Universalis quizzes