Firefly Trivia

Every Firefly trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Firefly questions and answers

  1. What is the name of the mercenary aboard the Serenity?

    Answer: Jayne Cobb

    From Serenity (Ship)

  2. Who is the captain of the Serenity?

    Answer: Malcolm Reynolds

    From Serenity (Ship)

  3. What is the name of the ruthless operative who pursues Captain Reynolds in the movie Serenity?

    Answer: The Operative

    From Captain Malcolm Reynolds

  4. In which war did Captain Reynolds fight before becoming a smuggler?

    Answer: Unification War

    From Captain Malcolm Reynolds

  5. What is Malcolm Reynolds' signature weapon in Firefly?

    Answer: A modified Moses Brothers Self-Defense Engine Frontier Model B

    From Malcolm Reynolds' Leadership

  6. Which of these films did Rob Zombie not direct?

    Answer: Friday the 13th

    From Rob Zombie's Directorial Style

  7. What is a common theme in Rob Zombie's films?

    Answer: Exploitation of violence and gore

    From Rob Zombie's Directorial Style

  8. What is the name of the movie that continues the story of Firefly?

    Answer: Serenity

    From The Browncoats

All Firefly quizzes