Gladiator Trivia

Every Gladiator trivia quiz on PopQ: 7 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Gladiator questions and answers

  1. What does Lucilla initially plan with Gracchus?

    Answer: Overthrow Commodus

    From Epic Betrayals in Roman Empires

  2. What is Maximus' main weapon in the arena?

    Answer: Gladius

    From Decisive Tactical Battles

  3. What was the name of the gladiator school in Rome?

    Answer: Ludus Magnus

    From Roman Gladiators

  4. Who betrays Maximus leading to his capture?

    Answer: Quintus

    From Kings of Roman Strategy

  5. Which Roman emperor is depicted in Gladiator?

    Answer: Commodus

    From Kings of Roman Strategy

  6. What is the name of the African gladiator who befriends Maximus?

    Answer: Juba

    From Roman Gladiators

  7. What was the name of the young emperor who Maximus sought revenge against in Gladiator (2000)?

    Answer: Commodus

    From Maximus

  8. What was Maximus' full name in Gladiator (2000)?

    Answer: Maximus Decimus Meridius

    From Maximus

All Gladiator quizzes