Harry Potter Trivia

Every Harry Potter trivia quiz on PopQ: 60 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Harry Potter questions and answers

  1. Which house is known for its bravery?

    Answer: Gryffindor

    From Hogwarts House Rivalries

  2. Which magical creature can be cared for in the Room of Requirement?

    Answer: Mooncalf

    From Room of Requirement Uses

  3. In the 2001 film, who plays this character?

    Answer: Tom Felton

    From Draco Malfoy

  4. In the 2001 film, what must be caught to end the Quidditch match?

    Answer: The Golden Snitch

    From Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

  5. Which team does Oliver Wood captain?

    Answer: Gryffindor

    From Broomsticks

  6. What spell is used to produce light from the wand tip?

    Answer: Lumos

    From Spells of the Wizarding World

  7. What is the primary purpose of the Room of Requirement in Hogwarts Legacy?

    Answer: Customizable space

    From Room of Requirement Uses

  8. In the 2001 film, what class does Severus Snape teach?

    Answer: Potions

    From Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

All Harry Potter quizzes