Harry Potter series Trivia

Every Harry Potter series trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Games and Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Harry Potter series questions and answers

  1. How many points does Gryffindor earn when Harry catches the Snitch in the Quidditch match?

    Answer: 150 points

    From The Philosopher's Stone

  2. What potion ingredient is associated with the wand's creation by Death himself?

    Answer: Thestral tail hair

    From The Elder Wand

  3. Why does Snape's Patronus match Lily Potter's Patronus form in the books?

    Answer: Because Snape loved Lily Potter

    From Harry Potter's Patronus Charm

  4. What form does Ron Weasley's Patronus take?

    Answer: Jack Russell Terrier

    From Harry Potter's Patronus Charm

  5. What zodiac alignment occurs during the night the Stone is stolen?

    Answer: Saturn in retrograde

    From The Philosopher's Stone

  6. How many times does Harry's name come out of the Goblet of Fire?

    Answer: Once

    From The Philosopher's Stone

  7. Who was the Hogwarts student that Tom Riddle framed for opening the Chamber of Secrets?

    Answer: Hagrida Myrtle

    From The Philosopher's Stone

  8. Which house does the Sorting Hat initially consider placing Harry in?

    Answer: Slytherin

    From The Philosopher's Stone

All Harry Potter series quizzes