His Dark Materials Trivia

Every His Dark Materials trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample His Dark Materials questions and answers

  1. What does the serpent symbol represent on the Alethiometer in His Dark Materials?

    Answer: Guile and natural wisdom

    From Lyra's Alethiometer

  2. What is the name of the device that Lyra uses to communicate with Dust?

    Answer: Alethiometer

    From Dust

  3. What is the unique ability of Lyra's daemon Pantalaimon?

    Answer: He can change forms

    From Daemons

  4. Who is the only person who can read the Alethiometer without books in His Dark Materials?

    Answer: Lyra Belacqua

    From Lyra's Alethiometer

  5. Who is the aeronaut that aids Lyra in her journey?

    Answer: Lee Scoresby

    From Dust

  6. Who is Lyra's daemon in His Dark Materials?

    Answer: Pantalaimon

    From Dust

  7. What is the name of the gyptian king's daemon?

    Answer: Sayan Kötör

    From Daemons

  8. What is the name of Lord Asriel's snow leopard daemon?

    Answer: Stelmaria

    From Daemons

All His Dark Materials quizzes