Jurassic Park Trivia

Every Jurassic Park trivia quiz on PopQ: 24 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Jurassic Park questions and answers

  1. What is the name of Chris Pratt's character in Jurassic World (2015)?

    Answer: Owen Grady

    From Chris Pratt's Characters

  2. What dinosaur species was the primary antagonist in Jurassic Park III (2001)?

    Answer: Spinosaurus

    From Dinosaur Species

  3. In the 1993 film, what object helps Lex distract a raptor in the kitchen?

    Answer: A ladle

    From Isla Nublar

  4. Before the fan nickname became common, what alternate name appeared in Phil Tippett's storyboards?

    Answer: Roberta

    From Tyrannosaurus Rex (Rexy)

  5. What was the name of the T-Rex in the Walking with Dinosaurs series?

    Answer: Big Al

    From The T-Rex

  6. For the 1993 film, who built the full-size animatronic creature?

    Answer: Stan Winston

    From Tyrannosaurus Rex (Rexy)

  7. What is the maximum number of dinosaurs you can have in a park in Jurassic World Evolution?

    Answer: No limit

    From Genetic Engineering in Theme Parks

  8. In Jurassic World Evolution, which dinosaur is the most expensive to create?

    Answer: Indominus Rex

    From Mesozoic Era Dinosaurs

All Jurassic Park quizzes