Luther Trivia

Every Luther trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Luther questions and answers

  1. Which character in Luther is a computer whiz and Luther's loyal friend?

    Answer: Benny Silver

    From Detective John Luther

  2. Who is Luther's loyal partner?

    Answer: Justin Ripley

    From Intense Criminal Pursuits

  3. Who plays DCI John Luther?

    Answer: Idris Elba

    From Intense Criminal Pursuits

  4. How does Luther often gather insights into a suspect's psyche?

    Answer: Intuition

    From Criminal Profiling Tactics

  5. In which city is the series Luther set?

    Answer: London

    From Detective John Luther

  6. Who is the creator of Luther?

    Answer: Neil Cross

    From Village Crime Unveiled

  7. Who plays DCI John Luther in the series?

    Answer: Idris Elba

    From Village Crime Unveiled

  8. Who plays the role of Alice Morgan in the series?

    Answer: Ruth Wilson

    From Detective John Luther

All Luther quizzes