Martin Scorsese Trivia

Every Martin Scorsese trivia quiz on PopQ: 12 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Martin Scorsese questions and answers

  1. What is the primary color scheme of Raging Bull?

    Answer: Black and white

    From The Art of the Boxing Film

  2. What is the name of Sam Bowden's wife in Cape Fear?

    Answer: Leigh

    From Psychological Journeys and Revenge

  3. What is the main theme of the film?

    Answer: Obsession with fame

    From Unhinged Humor

  4. Who played Rupert Pupkin?

    Answer: Robert De Niro

    From Unhinged Humor

  5. What physical transformation did De Niro undergo for Raging Bull?

    Answer: Gained weight for later scenes

    From Boxing Films

  6. Which real-life boxer is the film Raging Bull based on?

    Answer: Jake LaMotta

    From Boxing Films

  7. Which actress plays Masha in the film?

    Answer: Sandra Bernhard

    From Stand-Up Comedy Nightmares

  8. Where does Rupert practice his comedy routines?

    Answer: In his basement

    From Troubled Comedians

All Martin Scorsese quizzes