Marvel Cinematic Universe Trivia

Every Marvel Cinematic Universe trivia quiz on PopQ: 53 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Marvel Cinematic Universe questions and answers

  1. Which New York building becomes a key battleground late in the film?

    Answer: The New York Sanctum

    From Stephen Strange / Doctor Strange

  2. Who does Rocket initially work for before joining the Guardians?

    Answer: Himself as a bounty hunter

    From Rocket Raccoon

  3. What is the name of Bucky Barnes' alter ego?

    Answer: The Winter Soldier

    From Steve Rogers' Legacy

  4. Where do Wanda and Pietro first encounter the Avengers in Age of Ultron?

    Answer: The HYDRA base in Strucker's castle

    From Wanda Maximoff / Scarlet Witch

  5. What type of bow does the Punisher use in the series?

    Answer: Compound bow

    From The Punisher's Arsenal

  6. Who created the character of Steve Rogers in the comics?

    Answer: Joe Simon and Jack Kirby

    From Steve Rogers' Legacy

  7. What is the name of Peter Quill's mother?

    Answer: Meredith Quill

    From Peter Quill / Star-Lord

  8. What is the name of the unique knife the Punisher uses?

    Answer: Ka-Bar

    From The Punisher's Arsenal

All Marvel Cinematic Universe quizzes