Mel Brooks Trivia

Every Mel Brooks trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Mel Brooks questions and answers

  1. What is the name of the horse that frightens every time Frau Blücher's name is mentioned?

    Answer: No name is given

    From Igor

  2. What is Igor's reaction when the Monster awakens?

    Answer: He is excited

    From Igor's Role

  3. What is Igor's famous line about his hump?

    Answer: What hump?

    From Igor's Role

  4. What is the name of the housekeeper in Young Frankenstein?

    Answer: Frau Blücher

    From Parody of Classic Horror

  5. What is the name of the song Igor and Inga play on the giant pipe organ?

    Answer: Transylvanian Lullaby

    From Igor

  6. What does Igor use to try to calm the Monster down?

    Answer: A violin

    From Igor's Role

  7. Who played the role of the monster in Young Frankenstein?

    Answer: Peter Boyle

    From Parody of Classic Horror

  8. What is the name of the inspector with the mechanical arm in Young Frankenstein?

    Answer: Inspector Kemp

    From Igor

All Mel Brooks quizzes