Microsoft Flight Simulator Trivia

Every Microsoft Flight Simulator trivia quiz on PopQ: 11 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Microsoft Flight Simulator questions and answers

  1. What is the difficulty level of the Tokyo Executive Transport challenge?

    Answer: Intermediate

    From Real-World Flight Challenges

  2. What is the purpose of the squawk code 7700?

    Answer: Emergency

    From Air Traffic Control Challenges

  3. What feature allows for time-specific weather simulation?

    Answer: Weather Presets

    From Immersive Weather Systems

  4. What technology powers real-time weather in MSFS 2020?

    Answer: Meteoblue

    From Immersive Weather Systems

  5. What rank is achieved after Commercial Pilot in MSFS 2020?

    Answer: Airline Transport Pilot

    From Pilot's Career Progression

  6. What is the highest rank in MSFS 2020's pilot career?

    Answer: Airline Transport Pilot

    From Pilot's Career Progression

  7. What is the primary goal in the Himalayan Adventure?

    Answer: Mountain flying

    From Scenic World Exploration

  8. What is the primary challenge in these tests?

    Answer: Handling emergencies

    From Pilot's Resilience Tests

All Microsoft Flight Simulator quizzes