Middle-Earth Trivia

Every Middle-Earth trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Middle-Earth questions and answers

  1. Which race does the character Ratbag belong to in Middle-earth: Shadow of Mordor?

    Answer: Uruk

    From Nemesis System

  2. In the Nemesis System, what happens when a player is killed by a nemesis?

    Answer: The nemesis gets stronger

    From Nemesis System

  3. What is the name of the sequel to Middle-earth: Shadow of Mordor?

    Answer: Middle-earth: Shadow of War

    From Nemesis System

  4. What is the Nemesis System in Middle-earth: Shadow of Mordor?

    Answer: A system that personalizes each enemy

    From Nemesis System

  5. What is the primary setting of Shadow of Mordor?

    Answer: Mordor

    From Dynamic Enemy Encounters

  6. What year was Shadow of Mordor released?

    Answer: 2014

    From Nemesis System

  7. What unique feature does the Nemesis System offer?

    Answer: Personalized enemy encounters

    From Nemesis System

  8. What award did Middle-earth: Shadow of Mordor win at the 2015 Game Developers Choice Awards?

    Answer: Game of the Year

    From Nemesis System

All Middle-Earth quizzes