Minecraft Trivia

Every Minecraft trivia quiz on PopQ: 9 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Minecraft questions and answers

  1. In Minecraft: Pocket Edition, what is the name of the dimension that is home to the Ender Dragon?

    Answer: The End

    From Block Crafting

  2. How many items must fill a single chest to output a full signal strength 15 from a comparator?

    Answer: 27 items

    From Redstone

  3. What is the minimum number of obsidian blocks needed for a Nether portal?

    Answer: 10

    From The Nether

  4. What flying vehicle can be found docked at some cities there?

    Answer: An Elytra ship

    From The End

  5. In popular culture, this mob is often what?

    Answer: Referenced and parodied

    From The Creeper

  6. What kind of object do you bounce the ball off to keep it in play?

    Answer: A paddle

    From Steve

  7. What helps this mob make stealth attacks?

    Answer: Green camouflage and silence

    From The Creeper

  8. What is the Creeper's explosion radius in Minecraft?

    Answer: 3 blocks

    From Creeper

All Minecraft quizzes