Morten Tyldum Trivia

Every Morten Tyldum trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Morten Tyldum questions and answers

  1. What was the profession of Alan Turing as depicted in The Imitation Game?

    Answer: Mathematician

    From Historical Codebreakers

  2. What was the profession of Alan Turing, as depicted in The Imitation Game?

    Answer: Mathematician and Cryptanalyst

    From Turing Machine

  3. Who directed The Imitation Game?

    Answer: Morten Tyldum

    From Turing Machine

  4. What was the name of the institution where Turing worked during WWII?

    Answer: Bletchley Park

    From Alan Turing

  5. What was the name of the German encryption machine that Turing was trying to crack?

    Answer: Enigma

    From Codebreaking and Cryptography

  6. What was the name of the project Alan Turing was working on in The Imitation Game?

    Answer: Project Ultra

    From Historical Codebreakers

  7. What was the name of the project Turing was working on in The Imitation Game?

    Answer: Project Ultra

    From Turing Machine

  8. Who directed The Imitation Game?

    Answer: Morten Tyldum

    From Alan Turing

All Morten Tyldum quizzes