Nora Ephron Trivia

Every Nora Ephron trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Nora Ephron questions and answers

  1. What is the name of the actress who played the role of Patricia Eden, Joe Fox's girlfriend in You've Got Mail?

    Answer: Parker Posey

    From Romantic Comedy Emails

  2. What is the name of the bookstore owned by Meg Ryan's character in You've Got Mail?

    Answer: The Shop Around the Corner

    From Romantic Comedy Emails

  3. In Julie & Julia, where do the Childs move to due to Paul's job?

    Answer: Paris

    From Cooking in Cinema

  4. What is the name of the cookbook Julie Powell tries to cook from in Julie & Julia?

    Answer: Mastering the Art of French Cooking

    From Cooking in Cinema

  5. What paradox does Michael face regarding free will in Supernatural's apocalyptic storyline?

    Answer: He must follow divine orders while humans have free choice

    From Archangel Michael

  6. In the 2005 film 'Constantine,' what material is John Constantine's holy shotgun loaded with to fight half-breed demons and angels?

    Answer: Screech beetles and gold-plated shells blessed in holy water

    From Archangel Michael

  7. What is the profession of Tom Hanks' character in You've Got Mail?

    Answer: Bookstore Chain Owner

    From Romantic Comedy Emails

  8. Who directed Julie & Julia?

    Answer: Nora Ephron

    From Cooking in Cinema

All Nora Ephron quizzes