Paul McCartney Trivia

Every Paul McCartney trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Music. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Paul McCartney questions and answers

  1. Which Wings album was the first to feature Denny Laine as a full member?

    Answer: Wild Life

    From Band on the Run

  2. What was the first single released from Band on the Run?

    Answer: Jet

    From Band on the Run

  3. What was the name of Paul McCartney's band after The Beatles?

    Answer: Wings

    From The Beatles' Influence on Paul's Solo Career

  4. Which album did Wings promote during the Wings Over America tour?

    Answer: Wings at the Speed of Sound

    From Live and Let Die

  5. What was the name of Paul McCartney's band that performed on the Wings Over America tour?

    Answer: Wings

    From Live and Let Die

  6. What was the last song on the Band on the Run album?

    Answer: Nineteen Hundred and Eighty Five

    From Band on the Run

  7. What was the only Wings album to reach number one in both the UK and US?

    Answer: Band on the Run

    From Band on the Run

  8. Which Beatles' songwriting technique did Paul McCartney continue to use in his solo career?

    Answer: Collaborative songwriting

    From The Beatles' Influence on Paul's Solo Career

All Paul McCartney quizzes