Peter Weir Trivia

Every Peter Weir trivia quiz on PopQ: 13 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Peter Weir questions and answers

  1. Which actor plays Captain Jack Aubrey?

    Answer: Russell Crowe

    From Naval Battles

  2. What is the name of the town where Truman lives?

    Answer: Seahaven

    From Reality and Surveillance

  3. What is the last line Truman says before leaving his show in The Truman Show?

    Answer: In case I don't see ya, good afternoon, good evening, and good night!

    From Breaking the Fourth Wall

  4. What is the first clue Truman gets that his reality might be a simulation?

    Answer: A studio light falls from the sky

    From Reality and Simulation

  5. Who plays the character of Christof in The Truman Show?

    Answer: Ed Harris

    From Breaking the Fourth Wall

  6. Who wrote the original Alice's Adventures in Wonderland book, which the 2010 film is based on?

    Answer: Lewis Carroll

    From Alternate Realities

  7. What is the name of Truman's wife in the show?

    Answer: Meryl Burbank

    From Artificial Worlds

  8. What is the profession of Neil's father in the movie?

    Answer: Doctor

    From Revolutionary Poetry

All Peter Weir quizzes