Planet Earth Trivia

Every Planet Earth trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Planet Earth questions and answers

  1. What is the main theme of the Shallow Seas episode?

    Answer: Coastal marine life

    From The Best of Nature’s Majesty

  2. What is the primary prey of the lions in the episode?

    Answer: Buffalo

    From Epic Big Cat Showdowns

  3. In which episode do we see the first footage of a snow leopard hunting?

    Answer: Mountains

    From Most Memorable Nature Scenes

  4. Which animal is shown using tools in the Jungles episode?

    Answer: Chimpanzee

    From The Best of Nature’s Majesty

  5. What is the primary focus of the Caves episode?

    Answer: Underground ecosystems

    From The Best of Nature’s Majesty

  6. Which big cat is depicted as the fastest land animal?

    Answer: Cheetah

    From Epic Big Cat Showdowns

  7. Which big cat is shown climbing trees?

    Answer: Leopard

    From Epic Big Cat Showdowns

  8. What phenomenon causes the sardine run shown in the series?

    Answer: Cold Ocean Currents

    From Most Memorable Nature Scenes

All Planet Earth quizzes