Planet of the Apes Trivia

Every Planet of the Apes trivia quiz on PopQ: 39 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Planet of the Apes questions and answers

  1. In Dawn of the Planet of the Apes (2014), who does Rocket team up with to overthrow Koba?

    Answer: Caesar

    From Rocket

  2. In the 2001 Planet of the Apes, what happens to Daena at the end of the movie?

    Answer: She stays on the planet

    From Daena

  3. What does Maurice discover that leads to a major plot point in Dawn of the Planet of the Apes (2014)?

    Answer: A hidden armory of guns

    From Maurice

  4. In the 2001 Planet of the Apes, who does Daena develop a romantic interest in?

    Answer: Leo Davidson

    From Daena

  5. In the 1968 film, which chimpanzee scientist helps Taylor most?

    Answer: Zira

    From Colonel George Taylor

  6. What is Maurice's primary role in the ape community in Dawn of the Planet of the Apes (2014)?

    Answer: Teacher

    From Maurice

  7. What is Attar's species in the 2001 film Planet of the Apes?

    Answer: Gorilla

    From Attar

  8. How does Koba meet his end in the movie?

    Answer: Caesar drops him from a high place

    From Koba

All Planet of the Apes quizzes