Ridley Scott Trivia

Every Ridley Scott trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Ridley Scott questions and answers

  1. Where does Frank Lucas source his drugs?

    Answer: Southeast Asia

    From Underworld Kingpins and Redemption

  2. What profession is Mark Watney?

    Answer: Botanist

    From Scientific Space Rescues

  3. What is the duration of a sol, a Martian solar day, in The Martian?

    Answer: Approximately 24 hours and 39 minutes

    From Survival on Mars

  4. In 12 Years a Slave, what is the name of the woman Solomon becomes close to on the plantation?

    Answer: Patsey

    From Historical Accuracy

  5. What year is the mission in Black Hawk Down set in?

    Answer: 1993

    From Historical Accuracy

  6. What is the name of the mission that leaves Mark Watney on Mars?

    Answer: Ares III

    From Survival on Mars

  7. What is the name of the protagonist in 12 Years a Slave?

    Answer: Solomon Northup

    From Historical Accuracy

  8. Who directed the film Black Hawk Down?

    Answer: Ridley Scott

    From Historical Accuracy

All Ridley Scott quizzes