Robert Wise Trivia

Every Robert Wise trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Robert Wise questions and answers

  1. Who wrote the music for The Sound of Music?

    Answer: Richard Rodgers

    From Famous Musical Numbers

  2. Who helps the Von Trapps escape Austria?

    Answer: The nuns

    From Musical Histories and Adventure

  3. Who played Maria in The Sound of Music?

    Answer: Julie Andrews

    From Musical Histories and Adventure

  4. What song is sung in the opening scene?

    Answer: The Sound of Music

    From Powerful Musical Statements

  5. Which song do the children sing to say goodnight?

    Answer: So Long, Farewell

    From Powerful Musical Statements

  6. Which song from The Sound of Music won an Academy Award?

    Answer: None

    From Famous Musical Numbers

  7. What song do the children sing to say goodnight?

    Answer: So Long, Farewell

    From Musical Histories and Adventure

  8. What song does the Captain sing with his guitar?

    Answer: Edelweiss

    From Powerful Musical Statements

All Robert Wise quizzes