Sherlock Trivia

Every Sherlock trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Sherlock questions and answers

  1. What is the name of Sherlock's landlady?

    Answer: Mrs. Hudson

    From Strategic Mind of Sherlock Holmes

  2. What is the name of the book that Sherlock uses to decipher the code in The Blind Banker?

    Answer: The London A to Z

    From Sherlock Holmes' Deduction

  3. Which deductive leap about Mycroft's profession does Sherlock make using only observational data?

    Answer: That he works for British intelligence by his bearing

    From Sherlock Holmes' Deductive Methods

  4. Which actor plays Mycroft Holmes, Sherlock's brother, in the series?

    Answer: Mark Gatiss

    From Sherlock Holmes' Deduction

  5. In Sherlock, what does Sherlock call his method of visualizing information in his mind?

    Answer: The Mind Palace

    From Sherlock Holmes' Deductive Methods

  6. What is the name of Sherlock's assistant?

    Answer: John Watson

    From Strategic Mind of Sherlock Holmes

  7. What is the name of Sherlock's arch-nemesis?

    Answer: Jim Moriarty

    From Strategic Mind of Sherlock Holmes

  8. What is the name of the operation in The Reichenbach Fall that Sherlock and John are working on?

    Answer: Operation Lazarus

    From Sherlock Holmes' Deduction

All Sherlock quizzes