Sherlock Holmes Trivia

Every Sherlock Holmes trivia quiz on PopQ: 15 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Sherlock Holmes questions and answers

  1. What does Holmes deduce about the 'resurrection' of Lord Blackwood in the 2009 film?

    Answer: It's a trick using a drug and a double

    From Sherlock Holmes' Deductive Skills

  2. What is the name of Sherlock's sister in the series?

    Answer: Eurus Holmes

    From Deductive Reasoning

  3. What is the first clue Sherlock Holmes notices at the crime scene in the 2009 film?

    Answer: A ring

    From Sherlock Holmes' Deductive Skills

  4. What is the name of Sherlock's father in Elementary?

    Answer: Morland Holmes

    From 221B Baker Street

  5. Which character is a pathologist who has an unrequited love for Sherlock?

    Answer: Molly Hooper

    From Sherlock and Watson

  6. Who created the TV series Sherlock?

    Answer: Steven Moffat and Mark Gatiss

    From Sherlock and Watson

  7. What does Sherlock deduce about the first murder victim in Elementary?

    Answer: She was poisoned

    From Sherlock Holmes' Deductive Reasoning

  8. In which season does Luther's wife, Zoe, die?

    Answer: Season 1

    From Detective Work

All Sherlock Holmes quizzes