Shogun Trivia

Every Shogun trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in Books. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Shogun questions and answers

  1. What is the color of Father Alvito's hair in Shogun?

    Answer: White

    From Father Alvito

  2. In Shogun, who does Omi serve under?

    Answer: Lord Toranaga

    From Omi

  3. In Shogun, who does Father Alvito primarily serve as an interpreter for?

    Answer: Toranaga

    From Father Alvito

  4. What is Lord Toranaga's title in the novel Shogun?

    Answer: Shogun

    From Lord Toranaga

  5. What is the relationship between Omi and Blackthorne in Shogun?

    Answer: They are rivals

    From Omi

  6. In Shogun, Father Alvito is fluent in which language besides Portuguese?

    Answer: Japanese

    From Father Alvito

  7. Who does Toranaga use as a pawn to gain power in Shogun?

    Answer: Blackthorne

    From Lord Toranaga

  8. What is the condition of Omi's teeth in Shogun?

    Answer: Healthy

    From Omi

All Shogun quizzes