Space Exploration Trivia

Every Space Exploration trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Space Exploration questions and answers

  1. In Apollo 13, what caused the onboard explosion?

    Answer: Faulty oxygen tank

    From Space Mission Accuracy

  2. Which actress played the role of Mary Jackson in Hidden Figures?

    Answer: Janelle Monáe

    From NASA's Hidden Figures

  3. What was the name of the lunar module in Apollo 13?

    Answer: Aquarius

    From Space Missions

  4. Which actor played the role of Jim Lovell in Apollo 13?

    Answer: Tom Hanks

    From Space Missions

  5. What year was the real Apollo 13 space mission?

    Answer: 1970

    From Space Missions

  6. What award did Apollo 13 win at the 68th Academy Awards?

    Answer: Best Film Editing

    From Space Mission Accuracy

  7. Which actor played the role of Jim Lovell in Apollo 13?

    Answer: Tom Hanks

    From Space Mission Accuracy

  8. In Hidden Figures, which space mission does Katherine Johnson help calculate the trajectory for?

    Answer: Friendship 7

    From NASA's Hidden Figures

All Space Exploration quizzes