Spartacus Trivia

Every Spartacus trivia quiz on PopQ: 6 quizzes in TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Spartacus questions and answers

  1. Which character is a former slave and lover of Crixus?

    Answer: Naevia

    From The Dark Side of College Athletics

  2. Who is the main antagonist in the first season?

    Answer: Quintus Lentulus Batiatus

    From Gladiator Battles

  3. Who replaces Andy Whitfield as Spartacus in the series?

    Answer: Liam McIntyre

    From Gladiators

  4. What is the name of the curved sword used by some gladiators?

    Answer: Sica

    From The Weapons of Spartacus

  5. What weapon is Spartacus most known for using?

    Answer: Gladius

    From The Weapons of Spartacus

  6. Who is the champion gladiator before Spartacus?

    Answer: Crixus

    From Gladiator Combat Tactics

  7. Who is the Doctore (trainer) of the gladiators in Batiatus' Ludus?

    Answer: Oenomaus

    From The Arena

  8. What is the name of the gladiator school in the series?

    Answer: Batiatus' Ludus

    From The Arena

All Spartacus quizzes