Splatoon Trivia

Every Splatoon trivia quiz on PopQ: 5 quizzes in Games. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Splatoon questions and answers

  1. What is the name of the ability that allows Inklings to swim quickly through their own ink in Splatoon?

    Answer: Squid Form

    From Inkling

  2. What is the name of the currency used in Splatoon?

    Answer: Coins

    From Inkling

  3. What is the main objective in Turf War, the primary game mode in Splatoon?

    Answer: Cover the most ground with your team's ink

    From Inkling

  4. What is the name of the city where the Inklings live in Splatoon?

    Answer: Inkopolis

    From Inkling

  5. What is the name of the Octarian's secret weapon?

    Answer: Fuzzy Ooze

    From Octarian Invasions

  6. Which Splatfest theme involved a battle of superpowers?

    Answer: Flight vs. Invisibility

    From Splatfest Events

  7. Which Splatfest theme involved a battle of breakfast foods?

    Answer: Pancakes vs. Waffles

    From Splatfest Events

  8. What ability reduces damage taken from enemy ink?

    Answer: Ink Resistance Up

    From Inkling Abilities

All Splatoon quizzes