Stanley Kubrick Trivia

Every Stanley Kubrick trivia quiz on PopQ: 4 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Stanley Kubrick questions and answers

  1. In which city is Eyes Wide Shut primarily set?

    Answer: New York

    From Masked Ball

  2. What is the last line of Dr. Strangelove?

    Answer: Mein Führer, I can walk!

    From Cold War Paranoia

  3. What is the name of the character played by Tom Cruise in Eyes Wide Shut?

    Answer: Dr. William Harford

    From Masked Ball

  4. What classical composer is Alex obsessed with?

    Answer: Ludwig van Beethoven

    From Gothic Thrillers

  5. What is the name of the prison chaplain?

    Answer: Chaplain

    From Social Breakdown

  6. What is the protagonist's name?

    Answer: Alex DeLarge

    From Social Breakdown

  7. Who played the mysterious woman at the masked ball in Eyes Wide Shut?

    Answer: Abigail Good

    From Masked Ball

  8. What is the name of the doomsday device in Dr. Strangelove?

    Answer: Cobalt-Thorium G

    From Cold War Paranoia

All Stanley Kubrick quizzes