Star Trek Trivia

Every Star Trek trivia quiz on PopQ: 32 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Star Trek questions and answers

  1. Which Paramount+ prequel series features Paul Wesley as Kirk?

    Answer: Strange New Worlds

    From James T. Kirk

  2. What is the name of the ship's doctor in the original Starship Enterprise?

    Answer: Dr. Leonard McCoy

    From The Starship Enterprise

  3. Which episode was Kirk's first broadcast appearance on TV?

    Answer: The Man Trap

    From James T. Kirk

  4. In the 1979 film, which actor plays James T. Kirk?

    Answer: William Shatner

    From James T. Kirk

  5. In 1973–1974's Animated Series, who voiced Kirk?

    Answer: William Shatner

    From James T. Kirk

  6. What is Kirk's middle name?

    Answer: Tiberius

    From James T. Kirk

  7. In Star Trek (2009), which Federation member world is a longtime ally of Earth?

    Answer: Planet of Spock's people

    From Vulcan

  8. Which episode was the first recorded featuring William Shatner as Kirk?

    Answer: Where No Man Has Gone Before

    From James T. Kirk

All Star Trek quizzes