The Matrix Trivia

Every The Matrix trivia quiz on PopQ: 25 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Matrix questions and answers

  1. Who is the Oracle?

    Answer: A program that helps predict the future

    From The Red Pill

  2. Which hero does he interrogate in a grimy room early in the film?

    Answer: Morpheus

    From Agent Smith

  3. What does Morpheus say when Neo first beats him in sparring?

    Answer: You're faster than me

    From Neo's Martial Arts Training

  4. What color-tinted glasses does she famously wear in the simulation?

    Answer: Black

    From Trinity

  5. What is the name of the AI that controls The Matrix?

    Answer: The Architect

    From Red Pill vs. Blue Pill

  6. Who teaches Neo about the Matrix?

    Answer: Morpheus

    From Digital Realities

  7. Who is the main antagonist in The Matrix?

    Answer: Agent Smith

    From Time-Bending Worlds

  8. What is the name of the Oracle's bodyguard in The Matrix?

    Answer: Seraph

    From Neo

All The Matrix quizzes