The Wizard of Oz Trivia

Every The Wizard of Oz trivia quiz on PopQ: 5 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Wizard of Oz questions and answers

  1. What does the Wicked Witch of the West write in the sky to scare Dorothy?

    Answer: Surrender Dorothy

    From Witches and Their Powers

  2. What is the name of the Good Witch in The Wizard of Oz?

    Answer: Glinda

    From Witches and Their Powers

  3. What is the Wicked Witch of the West's sister's name?

    Answer: Wicked Witch of the East

    From Wicked Witch of the West

  4. What was the name of the Emerald City's gatekeeper?

    Answer: Billina

    From The Yellow Brick Road

  5. What magical item does the Wizard of Oz give to the Tin Man?

    Answer: A heart

    From Spells and Magic

  6. What was the name of Dorothy's dog?

    Answer: Toto

    From The Yellow Brick Road

  7. What spell does Glinda use to transport Dorothy home?

    Answer: There's no place like home

    From Spells and Magic

  8. In the 1939 film's production design, what material was primarily used to construct the Yellow Brick Road?

    Answer: A combination of painted wood and crushed brick

    From The Yellow Brick Road

All The Wizard of Oz quizzes