Titanic Trivia

Every Titanic trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Movies and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Titanic questions and answers

  1. Which character is a fictionalized version of a real-life Titanic officer?

    Answer: Jamie Perse

    From Iconic Titanic Characters

  2. Who played Captain Edward Smith in Titanic (1996)?

    Answer: George C. Scott

    From Iconic Titanic Characters

  3. What was the last song played by the band in Titanic (1997)?

    Answer: Nearer, My God, to Thee

    From The Unsinkable Ship

  4. Which actor portrayed John Jacob Astor IV in The Titanic (1996)?

    Answer: Peter Gallagher

    From Historical Reenactments of Tragedies

  5. Which character is a stewardess and love interest of Jamie Perse?

    Answer: Isabella Paradine

    From Iconic Titanic Characters

  6. What was the name of the Titanic's sister ship mentioned in the 1997 film?

    Answer: Olympic

    From The Unsinkable Ship

  7. What was the name of the diamond necklace in Titanic (1997)?

    Answer: The Heart of the Ocean

    From The Unsinkable Ship

  8. How many episodes are in The Titanic (1996) miniseries?

    Answer: 2

    From Historical Reenactments of Tragedies

All Titanic quizzes