Usain Bolt Trivia

Every Usain Bolt trivia quiz on PopQ: 3 quizzes in Olympics. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Usain Bolt questions and answers

  1. At the 2017 World Championships, which medal did Bolt win in his last solo 100 m race?

    Answer: Bronze

    From Bolt's Triple-Triple Sprint Legacy

  2. Which athlete beat Bolt after his false start in the 2011 world 100 m final?

    Answer: Yohan Blake

    From Bolt's Triple-Triple Sprint Legacy

  3. What Olympic record time did Bolt set in the 100m final?

    Answer: 9.63 seconds

    From Usain Bolt Career Overview

  4. What time did Bolt run for his second 200 m world record in 2009?

    Answer: 19.19 seconds

    From Bolt's Beijing & London 100m/200m World Records

  5. Which award did Bolt win four times?

    Answer: Laureus World Sportsman

    From Bolt's Triple-Triple Sprint Legacy

  6. Which athlete is the only one with three Olympic 100m medals and no gold?

    Answer: Merlene Ottey

    From Usain Bolt Career Overview

  7. In what year did Bolt retire after the World Championships?

    Answer: 2017

    From Bolt's Beijing & London 100m/200m World Records

  8. In which city did Bolt win his first Olympic 100m gold?

    Answer: Beijing

    From Usain Bolt Career Overview

All Usain Bolt quizzes