Wes Anderson Trivia

Every Wes Anderson trivia quiz on PopQ: 9 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Wes Anderson questions and answers

  1. What is the color of the hotel in the beginning of The Grand Budapest Hotel?

    Answer: Pink

    From Hotel Settings

  2. Which actor played the role of Gustave H in The Grand Budapest Hotel?

    Answer: Ralph Fiennes

    From Hotel Settings

  3. What is the name of Margot Tenenbaum's play in The Royal Tenenbaums?

    Answer: Erotic Transference

    From Family Dysfunction

  4. What is Chas Tenenbaum's profession?

    Answer: Businessman

    From Quirky Family Dynamics

  5. What is a common theme in Wes Anderson's films?

    Answer: Dysfunctional families

    From Wes Anderson's Unique Visual Style

  6. Which actor played the character Richie Tenenbaum?

    Answer: Luke Wilson

    From Family Dysfunction

  7. In The Grand Budapest Hotel, what aspect ratio was used for scenes set in the 1930s?

    Answer: 1.37:1

    From Wes Anderson's Unique Visual Style

  8. In Moonrise Kingdom, who plays the character of Scout Master Ward?

    Answer: Edward Norton

    From Wes Anderson's Directing Style

All Wes Anderson quizzes