Whitney Houston Trivia

Every Whitney Houston trivia quiz on PopQ: 7 quizzes in Music. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample Whitney Houston questions and answers

  1. What bonus version of "How Will I Know" appeared on the 2010 reissue?

    Answer: A cappella version

    From Whitney Houston (album, 1985)

  2. Which song from the album became her first Billboard Hot 100 No. 1?

    Answer: Saving All My Love for You

    From Whitney Houston (album, 1985)

  3. What was this song's role on the album Whitney?

    Answer: Lead single

    From I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)

  4. Which chart did the debut become the first by a female artist to top in 1986?

    Answer: Billboard Year-End Albums Chart

    From Breakthrough Pop-Soul Era (1985-1990)

  5. On AFI's 100 Years...100 Songs, what rank did this recording place?

    Answer: Number 65

    From I Will Always Love You (Whitney Houston version)

  6. Which non-Whitney artist featured on the soundtrack sang "Trust in Me"?

    Answer: Joe Cocker

    From The Bodyguard Soundtrack Era (1992-1993)

  7. Which label head pushed for adding more songs to the film?

    Answer: Clive Davis

    From The Bodyguard Soundtrack Era (1992-1993)

  8. What Hot 100 milestone did it set for Whitney Houston?

    Answer: Three No. 1s from one album

    From Greatest Love of All

All Whitney Houston quizzes